EDİRNE UZUNKÖPRÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni

2015-2016 Eğtim Öğretim Yılı Açılış Töreni
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış töreni 28/09/2015 Pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Alanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşının söylenmesi ile buradaki tören sona erdi.

Tören protokolün katılımıyla İlçemiz Gazi Turhan Bey Ortaokulu’nda devam etti. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İrfan ATCI’nın konuşmasında;

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının açılış programına hoş geldiniz diyor, saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Uzunköprü merkez ve köylerinde yaklaşık 8500 öğrencimiz uzun bir tatilin ardından bugün ders başı yaptı. Eğitime verilen aranın uzun olması, okula başlama heyecanın da aynı oran yoğun hissedilmesine neden oluyor. Değerli misafirler; milli eğitim camiası olarak, her kurumumuz tür ve seviyesine göre hedeflediği özel amaçlarının yanı sıra; Türk Milli Eğitim Sisteminin genel amaçları doğrultusunda, Türk milletinin bütün fertlerini;

Atatürk inkılapları ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan …..fertler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu sorumluluğun, milletimizin bekası; fert, aile ve toplum saadeti açısından ne derece önemli ve ağır bir sorumluluk olduğunun bütün eğitim yöneticisi ve öğretmenlerimizle farkında olduğumuzu, bu şuurla çalıştığımızı, çalışmamız gerektiğini huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.

Kaliteli bir eğitim, başarılı bir eğitim ancak; hem milli değerlerimizin korunması hem de eğitim ve öğretim yöntemlerinde yaşanan değişim ve gelişime uyum sağlamakla mümkün olabilir. Bugün okullarımızda uygulanan FATİH projesi ile sınıflarımızın duvarları, sınırları dünya olacak şekilde genişlemiştir. Bakanlığımızın titizlikle üzerinde durduğu dyNet, yıllardır özeleştirisini yaptığımız yabancı dil eğitimi sorununu çözebilecek kabiliyettedir. Yine birkaç yıldır yararlandığımız EBA öğretmenlerimize ders anlatımında zengin bir içerik havuzu sunmaktadır.

Değerli öğretmenlerim, bu alt yapının eğitim sistemimize katma değer kazandırması sizin başarılı uygulamalarınızla mümkün olacaktır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi; "Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayanır." Kıymetli Velilerimiz ve sevgili öğrenciler; 1 Eylül itibariyle dershane defteri kesin bir şekilde kapanmıştır. Öğrencilerimizin ve anne-babalarının sınav kaygısıyla ders almak için gayrı resmi arayış içerisinde olmaktansa, okula ve okul derslerine konsantre olmaları başarı için daha doğru bir tercih olacaktır. Çünkü gerek TEOG gerekse ÖSYM yapılan düzenlemelerle okul derslerini dikkatli dinleyen öğrencilerin daha başarılı olacağı sorularla sınav sistemi güncellenmektedir. Çocuklarımızın gelişimi açısından da doğru olan tek bir öğretim programıyla yetişmelerini sağlamaktır. Yine de okul idaresiyle iletişime geçerek; öğrencilerimizin yetersiz olduğunu düşündükleri ya da kendilerini daha iyi geliştirmek istedikleri derslerden okul saatleri dışında takviye kurs almak suretiyle okullarımızda ücretsiz yararlanmaları mümkündür.

Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

Dedi. Tören daha sonra protokolün sınıfları ziyaretiyle sona erdi.

Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Arif Yayalar Sokak No 19 Uzunköprü / EDİRNE - (284) 513 11 70 / (284) 513 29 76

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.